Rundt omkring i landet ligger der rigtig mange gamle bygninger. Hvis man går en tur igennem de rigtige steder i landet, vil man hurtigt blive overvældet af synet af en masse gamle og smukke bygninger. Rigtig mange danskere synes faktisk, at de gamle bygninger er meget pænere end de nye bygninger – dette er naturligvis en smagssag. Og lige så flotte som bygninger kan være at se på, lige så farlige kan de være at være i nærheden af. Det er nemlig sådan, at der op igennem midten af dette århundrede frem til midten af halvfjerdserne, blev brugt noget som hedder PCB i byggematerialerne. Dette er meget sundhedsskadeligt, men dette fandt man desværre først ud af for sent. Rigtig mange bygninger er derfor fyldt med PCB, og det er naturligvis noget man skal gøre noget ved. Det er absolut ikke noget man må slå væk, da forskning og undersøgelser har vist, at det faktisk kan være rigtig skadeligt for sundhed og miljø. Der findes heldigvis noget man kan gøre ved det. Nogle mennesker arbejder nemlig dagligt med at sanere bygninger, så værdien af PCB kommer ned på et ordentlig tal. Det er som sagt ikke noget man skal spøge med, så hvis man er i tvivl, så er det bare med at få det tjekket.

Mistanke om høj værdi af PCB? – få det tjekket

Det er naturligvis ikke til at vide med sikkerhed for os almindelige mennesker, om der er forhøjet værdi af PCB i vores bygning eller ej. Man kan selvfølgelig se, hvornår bygningen er opført og af hvem, men det er alligevel ikke til at sige med sikkerhed, hvorvidt det er farligt at være i bygningen eller ej. Det kan da heldigvis måles, og det skal man altså have en professionel til. Det koster naturligvis penge, men mange vil nok alligevel være enige i, at det er bedre at betale et lille beløb for at få tjekket om det er farligt, hvor man bor, end at leve i uvisheden og usikkerheden. Når der så har været nogle ude at tjekke om der er forhøjet værdi, så skal man så tage stilling til, hvad der skal ske derefter, selvfølgelig alt afhængig af, hvad resultatet af undersøgelsen blev.

Hvis der er høj værdi af PCB, så skal der saneres

Svaret er dog ganske simpelt, hvis det viser sig, at man er i en bygning, hvor der er forhøjet værdi. PCB sanering er den eneste vej frem, og det kan ikke gå for hurtigt. Dette koster naturligvis også penge, og hvis man gerne vil gøre det så billigt som muligt, så gælder det altså om at lede ordentligt. Der findes nemlig rigtig mange gode firmaer landet over, som heller end gerne vil hjælpe til med PCB sanering. Nogle påtager sig endda opgaver som ligger rigtig langt fra, hvor de ellers befinder sig. Man kan selvfølgelig også ringe rundt de forskellige steder for at få et tilbud. På den måde kan man også lige få talt situationen igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *