Der finde mange forskellige tilfælde hvor man som enten privatperson eller som erhverv ønsker at overdrage en faste ejendom til en anden person. At overdrage en fast ejendom betyder i blot at en anden person skal overtage ejendommen. Man kan undre sig over, i hvilke tilfælde dette kan være nødvendigt, og til det er der reelt set mange mulige svar. Som person kan du ønske en overdragelse af fast ejendom hvis du ikke selv ønsker at bo der længere. Dette kan der endnu være mange årsager til. Eksempler kan være at personen er blevet for gammel til selv at holde huset, eller at ens sambo er faldet bort og man derfor ikke ønsker at blive boende alene – men stadig ønsker at have en bestemmelse over hvem der fortsat skal bo i huset. Helt andre grunde til overdragelse af fast ejendom kan være skilsmisse. I dagens Danmark er skilsmisseraten høj, hvilket medfører mange ejendomsoverdragelser. I mange tilfælde bliver ejendommen overdraget til en af parterne i det afsluttede ægteskab, alt efter hvem der har økonomien til at gøre det, til rådighed.

Overdragelse af fast ejendom noteret i testamente

Andre ganske almindelige og hyppige årsager til overdragelse af fast ejendom kommer i forbindelse med testamenter. Hvis du ejer en fast ejendom kan du vælge at notere i dit testamente hvem du ønsker at overdrage den til.  I de fleste tilfælde er det en partner, en søn eller en datter. Mange ønsker at en fast ejendom skal forblive i den familie som ejendommen har været de sidste mange år. Grunden er, at der naturligvis foreligger følelsesmæssige knytninger til ejendommen i form af minder. Derfor kan det være en rigtig god ide at notere i testamentet hvis man har ønsker om at overdrage din faste ejendom til nogen i familien eller i omgangskredsen. Dog kan det være en god ide at tale med vedkommende om ønsket inden det bliver noteret, da der kan forekomme årsager til at personen ikke ønsker overdragelsen af den faste ejendom.

Få advokathjælp til overdragelse af fast ejendom

Hvis du som så mange andre danskere har en ønske om overdragelse af en fast ejendom kan det være en rigtig god ide at få advokathjælp til netop dette. Uanset hvad årsagen til overdragelsen måtte være, kan der være mange forskellige dele ved overdragelsen man skal tage hensyn til, som man som privatperson umiddelbart ikke har nogen viden om. Der forefindes nemlig mange regler hvad angår overdragelse af fast ejendom. Der er blandt andet regler for hvad overdragelsen skal koste. Når du fortager en overdragelse skal ejendommen nemlig sælges til en bestemt pris. Prisen bliver regnet ud fra den nyeste kontante ejendomsvurdering. Heraf må du så trække 15 % fra, og så har du den pris som SKAT vil acceptere uden at der er tale om en gave. Dette er blot en af de ting du skal vide inden du fortager en overdragelse af fast ejendom. Så allier dig med en advokat, så du er sikker på at du følger alle reglerne når du foretager en sådan overdragelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *