Hvis du kunne tænke dig at komme på tur i landet, så findes der i Randers eller Århus forskellige busselskaber hvor du kan leje en bus, hvis du gerne vil på tur. Skoler gør det fx når de skal have klasser med på lejrtur, så finder de et busselskab, hvor de lejer en bus, som kan køre dem frem til det sted de skal være. Der er også busselskaber der kører til fx fodboldkampe, hvor de samler folk op forskellige steder i landet, hvis kampen nu skal spilles i Telia Parken i København. Til større koncerter kan man også leje en bus ved et busselskab og derved samles inden det går løs. Nogle gange kan det være en service koncertholderen yder, mens det andre gange er noget man tilkøber. Så kan man tage en bus sammen med alle de andre der skal til samme koncert, og derved også komme i den rette stemning. Der skal nok være nogle der sørger for at der bliver spillet den musik, som I også kommer til at høre til selve koncerten.

Efterskole tur

Forskellige efterskoler har ofte et bestemt busselskab, som de bruger når de skal steder hen. Det vil sige, de kan leje en bus til hvis de skal på studietur i andre lande, hvor de vælger at køre hen, i stedet for at flyve. Så bliver buschaufføren der indtil de skal hjem igen, hvilket typisk vare en uge, og så kører han dem hjem igen. Ofte er der på lange ture flere buschauffører med, så de kan skiftes til at køre, når de skal køre langt. Hvis turen er lang, bliver chaufføren sammen med efterskolen indtil de skal hjem igen, fordi det ikke nytter noget at de tager hjem igen for at hente dem en uge efter, når de skal hjem igen. Efterskoler kan også vælge at leje busser der kører til togstationer eller færger, for at gøre det muligt for eleverne at komme til og fra efterskolen. Det er noget hver enkelt efterskole beslutter, og det er derfor ikke en service man kan gå ud fra at man får, når man vælger at starte på en efterskole.

Rute eller charterbus

Busselskaber står for både rute eller charterbusser, alt efter hvilket busselskab det er. Der for kan et busselskab fx være et selskab som kører rundt i Midtjylland, Sydjylland, Sjælland, eller andre steder i Danmark. Der er også skolebusser, som kører ud på skoler om morgenen med børn, og henter dem igen på de tidspunkter de har fri igen. Skoler kan også arrangere busser, hvis børnene i skolen, skal til svømning.

Når du skal ud at rejse, er der som oftest, hvis du bestiller det, en bus der henter dig i lufthavnen og kører dig ud til dit hotel, og en der kører dig tilbage igen. Det er noget busserne aftaler med de forskellige rejseselskaber, og derfor kan man ikke altid regne med at det er i selve rejsen, og andre gange er det noget man kan tilkøbe ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *