Mange danskere vender i disse dage hjem fra kør selv-ferie med fornyet energi og masser af solskinstimer på den mentale bankbog til at kunne klare sig igennem det forestående efterår. Men hvor kør selv-ferien forhåbentlig har været afslappende og restituerende for familien, er det ikke sikkert bilen kommer hjem fra ferie med den samme fornyede energi. For er der noget, der kan slide familiens firhjulede ven helt ned, er det 14 dage på en bagende varm motorvej. Derfor er det ofte en god investering at sende bilen afsted til et serviceeftersyn efter ferien.

Serviceeftersyn

Eftersynet er vigtigt

Alle biler har brug for et eftersyn en gang i mellem, og er der garanti på bilen er det vigtigt at du følger producenten anvisninger og krav til service for fortsat at være berettiget til denne garanti. Derudover er regelmæssige serviceeftersyn med til dels at sikre at alvorlige fejl og mangler bliver opdaget i tide inden de bliver unødvendigt dyre og omstændelige at udbedre, og dels at forebygge fremtidige skader og reparationer. Typisk anbefales det at få sin bil til serviceeftersyn for hver 10.000-30.000 km. den har tilbagelagt, dog må der aldrig gå mere end to år mellem et eftersyn.

Eftersyn efter behov

De fleste autoværksteder opererer typisk med tre forskellige typer serviceeftersyn med varierende grad af grundighed, hvor det mindste og billigste eftersyn foruden de forskellige kontrolpunkter typisk også omfatter olieskift. Ofte vil man – afhængigt af bilens alder og antal kilometer den har tilbagelagt – kunne nøjes med et af de to ”små” serviceeftersyn. Gælder fabriksgarantien på din bil stadig, kan du med fordel vælge det store serviceeftersyn. Her bliver din bil tjekket og serviceret grundigt efter specifikke anvisninger fra den pågældende bilfabrikant.

Tjek priserne inden du kører bilen på værksted

Vi mennesker er vanedyr og ender derfor ofte med at vende tilbage til noget allerede kendt – også selvom det måske ikke er det billigste alternativ. Men med et minimum af research vil der ofte være mange penge at spare. Lige nu har dæk- og værkstedskæden Super Dæk Service f.eks. et sommertilbud med 30% rabat på et basiseftersyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *