Tænk tilbage på før bredbåndets tid, før det hurtige internets tid. Tænk tilbage på, hvordan det knirkende modem rasede derud af, alt imens man sad og ventede tålmodigt på, at et billede skulle bruge 5-10 sekunder på at hentes ned. Vi var så fascineret af internettet den gang, at vi ikke brokkede os. Vi syntes ikke det var morsomt. I dag griner vi af det, og de yngre generationer tager en hurtig internetforbindelse for givet. De er jo vokset op med bredbånd, som henter alt ned lyn hurtigt. Selv film og tv-serier kan streames direkte. Hvis det skulle ske med et gammeldags modem, så ville det tage måneder, måske år, at se en hel film. Det samme gælder for musik. Vi køber det ikke fysisk mere, eller sidder i timer og venter på, at en sang er blevet downloadet. Vi trykker simpelthen bare afspil, og så lyder tonerne ud af vores højtalere. Alt dette er gjort muligt af vores højhastigheds internet – af vores bredbånd. Bredbånd hjælper derfor rigtig mange mennesker hver dag. Men det hjælper ikke bare med underholdning, men også gode råd, madopskrifter og hvilken sygdom man måske fejler. Internettet har nemlig råd for alt. Det er blevet samlingsstedet for menneskehedens kollektive viden (og uvidenhed). I lang tid havde vi store biblioteker og arkiver, hvor alt skulle skrives ned. Det har vi stadigvæk, og det skal vi også blive ved med, men med bredbånd, der behøver vi ikke længere gå nogle steder hen, hvis vi gerne vil have uanet mængder af viden.

Bredbånd bliver kun hurtigere

 Der er sket meget siden 56k’ens tid. Først kom adsl, og nu sidder vi med fibernet og mobilt datanetværk. Internettet er blevet hurtigere og hurtigere, og det er takket være bredbånd. Nu får vi hele verden ned på vores computer i løbet af få sekunder. Og sikke en verden det er, men ligesom hastigheden går hurtigere, så kommer der også hurtigere og hurtigere nyt indhold op. Derfor kan internettet til tider virke som en stor rodebunke, og det kan være svært at finde rundt i, hvad der er godt rod, og hvad der er dårligt rod. Vi kan også købe alt igennem bredbånd, altså internettet, bare ved få klik. Varerne skal naturligvis ikke presses fysisk igennem kablerne og de flyvende signalstråler, men stadig transporteres på klassisk vis. Det ændre sig ikke, før vi får kvantefysikken er nået længere frem.

Hvis der er bredbånd, så er der håb

 Du ligger der hjemme med en hoste. Det har du prøvet før, men det er som om, at der er noget med den her hoste, som er anderledes. Den er lidt mere tør, den gør lidt mere ondt. Lægen er lukket for i dag, så det er ikke muligt at tage derhen. At ringe 112 virker også lidt voldsomt. Der må være en anden løsning. Det er der med bredbånd. Man går simpelthen bare ind og skriver sine symptomer, og derefter vil søgemaskinen kunne hjælpe dig med at fortælle, hvad du fejler.

Besøg internetjek.dk i dag og få vejledning til at vælge det rigtige internet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *