A-kasser er til for at sikre folk der bliver fyret. At være meldt ind i en a-kasse kan være en super god idé, hvis man vil være sikker på ikke at stå i problemer, hvis man en dag skulle blive fyret fra sit arbejde. Mange mennesker melder sig ind i a-kasser og mange får sågar også brug for deres a-kasser en dag. Arbejdsløsheden gør god brug af a-kasser, og a-kasser får penge igen fra alle dem som er meldt ind. A-kasser er et smart system, da det giver begge parter noget. A-kasser får penge hver måned fra alle de mennesker som er meldt ind. A-kasse medlemmer får penge hvis de en dag bliver fyret. Derudover giver det kunderne tryghed at være tilmeldt ind a-kasser. Det giver forsikring om, at hvis man en dag bliver fyret, har man nogle ressourcer fra sin a-kasse. Da Anne blev fyret, var hun lykkelig for at hun havde meldt sig ind i en a-kasse.

Anne og hendes liv inden arbejdsløsheden

Anne arbejdede som chef for en børnehave og tjente godt. Hun gik på arbejde hver dag og arbejde som regel også i weekenden. Hun var rigtig glad for sit arbejde, og hun forventede at have det i mange år endnu. Dog lå det til Anne at forsikre sig. Hun vidste at ting ikke altid bliver som man ønsker dem. Hun er realist. Det at Anne er en realist, er en rigtig god ting for hende. Hun besluttede nemlig for sig selv, at selvom hun klarede hendes job super og alt gik godt, ville hun alligevel melde sig ind i en a-kasse. A-kasser forsikre folk hvis de skulle blive fyret en dag, og det synes Anne var en rigtig god ting at have med sig. Anne er alenemor til 2 børn, og har derfor ikke råd til at stå uden job eller forsikring.

Anne fik brug for sin a-kasse!

Så kom dagen hvor Anne fik brug for sin A-kasse. Da Anne blev fyret og derfor sod arbejdsløs, var hun lykkelig for at hun havde taget beslutningen om a-kasser. Det redede hende fra, at blive nødt til at flytte. Hverken Anne eller hendes to børn på 5 år og 7 år havde lyst til at flytte. De kunne blive boende i huset på grund af Annes a-kasse. A-kassen redede hende fra at være i store problemer.

Anne og hendes nye job!

Anne endte med at finde et nyt job et år efter. Men derfor var Anne stadig lykkelig for, at hun havde været en del af a-kasser og deres system. Anne er stadig tilmeldt sin a-kasse og har ingen intentioner om, nogensinde at melde sig ud af sin a-kasse. Hun har fået bevidst hvor vigtige a-kasser kan være for en. Nu opfodre hun alle sine venner og sin familie til at tilmelde sig, hvis de ikke allerede er. Man aldrig hvad der kan ske og selv den bedste kan blive fyret. At være medlem af en a-kasse giver en tryghed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *